Bejelentés


Szautner Erika jungi analitikus Várfok Pszichoterápiás Rendelő +36209613658


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
 

 

C. G. Jung (1875-1961)

Jungi  pszichoterápia

Jungi analízis

 

Carl Gustav Jung ( 1875-1961) a világszerte és hazánkban is reneszánszát élő modern pszichológia és mélylélektan egyik legnagyobb képviselője, aki a pszichoterápia mellett nagy hatást gyakorolt a művelődéstörténetre, társadalomfilozófiára is.  Hosszú élete során fáradhatatlanul kutatta a lélek rejtelmeit, legbensőbb önmagunk titkos világát.

 

C. G. Jung hangsúlyozta a pszichoterapeuta részéről történő alkalmazkodás szükségességét a páciens egyéniségéhez és egyediségéhez. Fontosnak tartotta, hogy a terapeuta nyitott legyen a hozzá forduló ember legkülönfélébb szükségleteire és igényeire és az elméleteket csak hipotézisként, feltételesen alkalmazza, ne legyen előre gyártott véleménye a páciensről.

 

E szemlélet szerint a pszichológiai zavarok az egész embert befolyásolják és így a tünethez is másképp viszonyulunk, mint a más szemlélettel rendelkező pszichológusok vagy pszichoanalitikusok.  A pszichés tünetet a jelenhez való alkalmazkodás nehézségének tekintjük és nagy hangsúlyt helyezünk a jelen történéseire is.

 

A tünetek „nem egyszerűen olyan réges -régi okok következményei, mint a gyermekkori szexualitás vagy gyermekkori hatalomvágy, hanem egyszersmind próbálkozások arra, hogy az élet új szintézisét hozzák létre-sikertelen próbálkozások, tegyük hozzá ezúttal-de mégiscsak próbálkozások, lényegüket tekintve értékesek és ésszerűek" C. G. Jung

 

A jungi pszichoterápia olyan verbális pszichoterápia, amely a páciens álomnaplóba rögzített álomtartalmaira koncentrálva elősegíti a gyógyulási folyamatot és új, pszichés korrekciós tendenciákat hoz létre.

A hosszabb jungi analízis során kibontakozó un. individuációs folyamat lehetőséget biztosít a mély önismeretre és a kreativitásban és spirituális értékekben gazdag élet kialakítására. Kreatív munkát végző alkotó embereknek és művészeknek igen előnyös terápiás módszer.

Írta: Szautner Erika +36209613658

Bejelentkezés: szautnererika11@gmail.com


Minden jog fenntartva

 

 

 

 Üzenetküldés
Amennyiben kérdése van a témában, írjon és válaszolok!

E-mail címed:
Szöveg:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!