Bejelentés


Szautner Erika jungi analitikus Várfok Pszichoterápiás Rendelő +36209613658


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


A hipnózisról röviden

A pandémia alatt a hipnoterápiás kezelés szünetel!

A hipnózis egy olyan megváltozott tudatállapot amikor a figyelem beszűkül és elsősorban a belső érzetek, érzések, élmények felé fordul, miközben a hipnotizált többé-kevésbé folyamatosan hallja és követi a hipnotizőr kommunikációját. A hipnotizált személy teljesen tudatánál van és hipnotizálás közben beszélgetni is lehet vele.

Leginkább ahhoz az ellazult állapothoz hasonlít, amikor közel járunk az elalváshoz, de még ébren vagyunk. Ugyanakkor a hipnózis nem alvás! Hipnotizálás alatt aktív képzeleti tevékenység zajlik. Az un. aktív-éber hipnózis állapotában a hipnotizált személy hipnózis alatt szobabiciklit teker.

Különböző mértékben vagyunk hipnotizálhatók, ugyanakkor az un. eriksoni hipnózis módszerével szinte mindenki eljuttatható ebbe az állapotba.

Hipnózis alatt a transz mélysége változhat, mélyebb vagy felszínesebb lehet. A hipnózisban átéltekre utána jól emlékezünk.

 

A hipnoterápiáról röviden

 

A hipnózis gyakorlati, gyógyításra történő felhasználása a hipnoterápia. Ilyenkor a pszichoterapeuta hipnózis segítségével olyan elfelejtett vagy elfedett emlékeket hív elő, mely kapcsolatban van a jelen pszichés problémáival.

A hipnózisban átélt érzések, élmények , képek rendkívül valósághűek és érzelmileg fontosak lehetnek. Jól használhatóak a jelen pszichés problémáinak megoldásában. A hipnózis után a  hipnózisban átélteket és a hozzá kapcsolódó tudattartalmakat a pszichoterapeutával a páciens megbeszéli és átdolgozza. Az egyszeri hipnoterápiás kezelés általában javulást hoz, de a tartós változáshoz, gyógyuláshoz hosszabb terápia szükséges.

Fontos tudni, hogy hipnoterápiát csak képzett pszichológus, orvos alkalmazhat. Rosszul alkalmazva pszichés problémákat okozhat, mivel olyan élmények is felbukkanhatnak hipnózis alatt, amit a nem kellően képzett hipnotizőr az adott pillanatban nem képes szakszerűen kezelni.

Milyen betegségek kezelhetők hipnoterápiával?

Változatos tünetekkel megjelenő lelki problémákat lehet hipnoterápiával kezelni, pédául depressziót, szorongást, pánikbetegséget, fóbiákat, különböző testi, fizikai panaszokat okozó pszichoszomatikus betegségeket, hátfájást, bőrproblémákat, asztmát, allergiát, reumatikus bántalmakat. Daganatos betegek esetében jól alkalmazható kiegészítő pszichés támogatás keretén belül.

Önértékelési zavarok, éngyengeség, az önbizalomproblémák, teljesítményzavarok, párkapcsolati nehézségek esetén is nagyon jó eredmények érhetők el hipnoterápiával.

Minden esetben lényeges az előzetes alapos pszichoterápiás kivizsgálás, pszichoszomatikus betegek esetében pedig elengedhetetlen az un. próbahipnózis, a hipnábilitási skála alkalmazása.

Írta: Szautner Erika +36209613658

Minden jog fenntartva!
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!